A vegán életmód és a sportolás

A megfelelő edzésnek köszönhetően a test tökéletes formát ölthet. A táplálkozás összhangban kell legyen a testmozgással, és a vegán diéta esetében kiemelkedő figyelmet kell kapjon.

A vegán életmód követői nem fogyasztanak semmilyen állati eredetű ételt, ami hosszú távon megérződik a test energiakészletén is, ha ezeket nem pótolják megfelelően. A fehérjék bevitele által alakulnak ki az izmok, viszont ehhez kiegyensúlyozott ételek fogyasztására van szükség.

Problémát képez egy sportoló számára az állandó éhségérzet, hiszen az ehhez hasonló életvitelű személyek nem az állateredetű fehérjék, hanem a szénhidrátok által kívánják energiaellátásukat megtartani. A szénhidrátok nem képesek hosszú távon energiát kölcsönözni a testnek,

ezért célszerű minden étkezésnél megfelelő mennyiségű fehérjét és zsírt is fogyasztani. A vegán sportolóknak ajánlott a hüvelyesek, tofu, szója, kendermag vagy akár az avokádó, olajos magvak fogyasztása. Az étrend-kiegészítők is segítenek abban, hogy természetes úton növeljék a sportolók teljesítményét.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.