Milyen magatartás tartozik az önbíráskodás körébe?

Bárkivel előfordulhat, hogy elragadják az indulatok. Ha a jogait erőszakkal vagy kényszerítéssel próbálja meg érvényesíteni, akkor könnyen előfordulhat, hogy egy büntetőeljárás indul Ön ellen. A jogi megítélés szerint ez a viselkedés bizonyos esetekben önbíráskodás lehet, amit még szabadságvesztéssel is büntethetnek. Mi és mikor minősül bűncselekménynek?

Mi legyen az első teendője ha Önt vagy egy hozzátartozóját ezzel a bűncselekménnyel vádolják meg? Még a vallomástétel előtt keressen fel egy tapasztalt védőügyvédet, és konzultáljon vele. Beszélje meg vele őszintén a történteket, alakítsák ki együtt a védekezésének a stratégiáját, ismerje meg a legális lehetőségeit.

Egy elhamarkodott, rosszul megfogalmazott vallomás árthat az ügyének a megítélésén, így a későbbi ítéleten is. A várható büntetés csak úgy csökkenthető a minimálisra vagy kerülhető el, ha az első pillanattól kezdve helyesen védekezik. Ez igaz akkor is, ha Ön ártatlannak érzi magát. A Vidákovics Ügyvédi Iroda honlapján megtudhatja, hogy milyen magatartás tartozik az önbíráskodás körébe, mi lehet súlyosbító vagy enyhítő körülmény. A Vidákovics Ügyvédi Iroda mindenkinek azt tanácsolja, hogy személyesen is keressen meg egy tapasztalt ügyvédet, mert a konkrét kérdéseire csak így kaphat pontos választ.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.