Egzotikus, mégsem túl igényes a bugás hortenzia

Az emberek rajonganak a különleges növényekért, amelyek közül egyre több díszíti már a hazai kerteket is. A bugás hortenzia Délkelet-Kínából és Japánból származik, de nagyon közkedvelt nálunk is. Ez nemcsak a káprázatos szépségének tudható be, hanem annak is, hogy a tartása igen egyszerű.

Félárnyékos helyre ültetve, nedves, de jó vízelvezetésű talajban szépen fejlődik, és ezen fajta közül ez tűri a legjobban a fagyot. A metszését érdemes kora tavasszal kell elvégezni. Elsősorban persze nem a könnyű nevelése miatt kedveljük. A bugás hortenzia 1,5 m magasra nő meg, ezért valóban impozáns eleme a kertnek, udvarnak. Piramis formájú buga virágzata a nyár közepén bontakozik ki.

Gyönyörű, halvány rózsaszín szirmai a virágzást követően kifakulnak, de hosszú ideig a növényen maradnak. Bár a bugás hortenzia lombhullató, télen is szép dísze marad a kertnek. Ez a fantasztikusan dús, buja bokor mind csoportba ültetve, mind pedig szoliterként kitűnően érvényesül. Rendelje meg a virag-online.hu webshopból 30-70 cm méretben, 4 literes konténerben!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük