gyeplazító

Gyeplazitóval a pázsit is fellélegzik

A különféle kéziszerszámok népszerűek a lakosság körében, a házkörüli füves területeken, akárcsak a közparkok esetében. Esetenként, amennyiben nem kerül sor gyeplazító használatára, a vágás után fennmaradó apró növénydarabkák idővel megfelelő táptalajt biztosítanak a mohaképződésnek.

A téli hónapokban köztudott, hogy a fű nem nő, viszont az évközben széthagyott zúzalék ebben az időszakban ideális táptalajt biztosít a szép pázsit legnagyobb ellenségének, ami viszont éppen a mohafélék túlszaporodása. Megfelelő gyeplazító készülék alkalmazásával ez a probléma könnyedén kiküszöbölhető. A téli és a tavaszi hónapok beköszöntése előtt, érdemes a célterületen ezzel a géppel végigmenni, azzal a céllal, hogy ezeket a maradványokat eltávolítsuk.

A felhalmozódott filc e módon való kezelésével biztosítható a következő évi egészséges gyepszőnyeg megfelelő módon való fennmaradása és fejlődése. Ezek a berendezések beszerezhetőek a széles kereskedelmi kínálatnak hála elektromos, illetve akkumulátoros kivitelezésben. Ez utóbbi típus olyan területek esetében is hatékony, ahol nincs elérhető áramforrás. A gyeplazító munkamélység tartománya, a felhasználó igénye szerint, többféle magasságban történhet.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük