fogtömés

Miért van szükség a fogtömésre?

A fogorvosi gyakorlat azt mutatja, hogy egy év során a fogak zománcáról akár 3 mikronnyi vastag réteg is lekophat. Ezt a folyamatot, ami fogtömés szükségét idézi elő, rendszerint jelentősen felgyorsítja, ha az illető dohányzik, túl szilárd ételeket eszik és nem tartja be az általános szájhigiéniát sem. Ez pedig a világ népességének több mint 60%-ra jellemző.

Ezért manapság az egyik legnépszerűbb fogorvosi szolgáltatások közé tartozik a fogtömés. Az ilyen széles keresletnek köszönhetően, a tömési technológiák meglehetősen gyorsan fejlődnek. A modern fogászatban már több mint egy tucat módon lehet kezelni a fogszuvasodást és majd félszáz módszer létezik a tömésre.

Ha azt veszi észre, hogy a fogai megsérültek és még inkább, ha fájni kezdenek, akkor minél előbb forduljon fogorvoshoz! Fogszuvasodás esetén a fogtömés segít megszabadulni a fájdalomtól és az ételek fogyasztása is kellemesebbé válik. Ha nem kezdi el a rossz fogait időben kezelni, akkor az ilyen gondatlanság kellemetlen következményekkel és komplikációkkal járhat.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük