Az italok kedvelői tudják, hogy melyek azok a termékek, amelyeket nagyobb élvezettel lehet fogyasztani. Ez természetesen mindig is egyénfüggő, de olyan is van, hogy valaki figyel arra, milyen ételek mellé, milyen italok, esetenként fehérborok illenek. Tudjuk jól, hogy a hazai konyha elég nehéz ételekből áll.
Természetesen ez csak a külső szemlélők számára nehéz, mert mi, akik rendszeresen ezeket fogyasztjuk, annyira hozzászoktunk, hogy egy eltérő kultúra ételei hatnak számunkra gyengébbnek. A zsíros finomságok azonban nem okoznak semmilyen problémát, ha megfelelő és jó minőségű italokkal kísérjük őket. A fehérborok kifejezetten a tésztafélékhez, sajtokhoz, fehérhúsok és csípős ételek mellé illenek jobban.
Ezt mindenképpen figyelembe kell venni, főként olyan esetekben, amikor vendégségbe megyünk és egy kellemes itallal akarunk kedveskedni a házigazdának. A fehérborok palettáján ugyanúgy megtalálhatóak az édes ízek, mint a karakteres száraz fajták, így nem kell attól tartanunk, hogy nem találunk megfelelőt a szánk ízlésének.