Kategóriák
Szolgáltatások

Fehérjepor fogyasztás: pro és kontra érvek

Egyre többen foglalkoznak a sportkiegészítők befogadásának kérdésével, nem csupán sportolók, ezen belül is sokszor kerül sor vitára a fehérjék előnyeiről és veszélyeiről. A sporttal foglalkozó személyek köreiben azért olyan népszerű a fehérjepor, mert alacsony zsír- és szénhidráttartalmú. A www.intenset.hu weboldalon erre részletesen kitérnek. Tulajdonképpen a fehérje az izmok tökéletes segítője, amelyeknek építőanyagra és táplálékra van szükségük a terhelés során.

A protein előnyeihez sorolható, hogy elősegíti az izomnövekedést, csökkenti a vércukorszintet és növeli az aminosavak szintjét, gyorsan és könnyen felszívódik. Továbbá, a sportolókat támogatja az állóképesség, az erő és energia növelésében. A fehérjeporok előnye az is, hogy igazán selymes, extra finom ízükkel varázsolják el a fogyasztókat. Fogyókúrában, izomépítésben, szálkásításban egyaránt segítenek, ezért nem meglepő, hogy a sportolók viszonylag sok fehérjeport fogyasztanak.

Természetesen mindig vigyázni kell, nehogy túl sok kerüljön a szervezetbe! Egyik-másik változat desszertként is megállja a helyét, hiszen nagyon ízletes változatok kaphatóak, vaníliás, csokis, kekszes, kókuszos ízorgiák találhatóak az üzletekben. Persze a fehérjeporok, a finom ízek mellett, más csodákra is képesek. Hozzájárulnak ahhoz, hogy úgy érjünk el izomgyarapodást, miközben a fogyás ne álljon le. Az edzések utáni izomlázat is csökkenthetjük a proteinnel, főleg azokkal a változatokkal, amelyek tartalmaznak BCAA-t is, mivel elősegítik a regenerációt.

Röviden szólva, a fehérjepor táplálék-kiegészítő segíti a sportolók munkáját és nagyon finom. Léteznek tejből készült fajták, de tejmentes variációk is. Egyik legérdekesebb tulajdonságuk, hogy több energia szükséges az emésztésükhöz, mint amennyit tartalmaznak. Így energetikai szempontból a mérlegük negatív. A fehérjék hátránya az lehet, hogy étkezési rendellenességet okozhatnak, ráadásul a tiszta fehérje nem kellemes ízű termék. A már említett finom ízt a gyártók édesítőszerek, mesterséges aromák hozzáadásával érik el.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás