viking ivókürt

Régen is létezett viking ivókürt?

Napjainkban egyre könnyebb ötletes ajándékokat találni az internet segítségével. Egyik lehetőség a viking ivókürt, ami a sörözés szerelmeseinek lesz tökéletes választás, miközben ráhangolódnak a történelemre. Bár az északi nép szegényekből állt, akik általában rabszolgák voltak, de volt egy gazdagabb réteg is.

Azonban sohasem éheztek, hogyha a föld nem adta meg a napi termést, akkor az erdőre hagyatkoztak és vadásztak. Az északiakhoz képest, a táplálkozásuk kitűnő volt, madarakat, nyulat, szarvast készítettek, miközben a halat, tojást és sok zöldséget fogyasztottak. A gazdagok, bár megtehették maguknak, hogy bort ittak, azonban a leggyakoribb ital mégis az árpasör volt.

Közben állatokat tenyésztettek a húsukért és a nyersanyagokért. A valódi bivaly tülökből készült korsó lehet, hogy az ő idejükben is felkapott volt, hiszen tenyésztettek hosszúszarvú marhát is. Amennyiben ismerünk valakit, aki rajong a vikingekért, esetleg magunkat szeretnénk megajándékozni egy ötletes tárggyal, a viking ivókürtnél nem is találnánk jobbat.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük